Lekdetectie

Lekdetectie

Een lekdetectie is een zogenaamd non-destructief onderzoek waarbij een lekkage wordt opgespoord en hak- en breekwerk zo veel mogelijk wordt vermeden.

Een lekkage is erg vervelend en komt altijd ongelegen. De oorzaak van een lekkage is vaak erg klein, maar een lekkage kan grote gevolgen hebben. Een lekkende kraan bijvoorbeeld, verbruikt ongeveer 4 liter water per uur ofwel 35 kubieke meter per jaar. 

Daarnaast is er bij een lekkage ook vaak vervolgschade gemoeid, zoals schimmelplekken en loslatend stucwerk. Daarom is het zaak om het lek zo snel mogelijk te detecteren en op te lossen. Ook als u vermoedt dat u een lekkage heeft, is het verstandig om direct actie te ondernemen om verdere schade zo veel mogelijk te voorkomen.

Lekdetectie technieken

Een lekkage is al erg genoeg en u zit natuurlijk niet te wachten herstelwerkzaamheden. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele technieken beschikbaar om een lek te detecteren zonder dat daar hak- en breekwerk bij nodig is. Loodgieter-Brabant gebruikt de nieuwste technieken en apparatuur om uw lekkage te detecteren. Voor iedere soort lekkage is een andere techniek om de lekkage op te sporen. Wij sporen de lekkage snel op met de juiste meet- en detectietechniek; schoon, veilig en doeltreffend! Bij Loodgieter Brabant maken we gebruik van de volgende lekdetectie technieken:

  • Druk proeftechniek
  • Endoscopie
  • Kleurstof techniek
  • Lokalisatormethode
  • Rioolcamera techniek
  • Rookproef
  • Thermographie
  • Traceergastechniek
  • Vochtmeting

Lek gevonden! En dan?

Wanneer wij het lek gevonden hebben geven wij u vrijblijvend advies over de oplossing van de lekkage en geven tips om een lekkage in de toekomst te voorkomen. Indien gewenst kunnen wij voor u een offerte uitbrengen voor de herstelwerkzaamheden.

Omdat u al overlast genoeg heeft, nemen wij graag zoveel mogelijk voor u uit handen. Ook bijkomende werkzaamheden zoals schilderen en stucen nemen wij graag voor u uit handen. Hiervoor werken wij samen met vakkundige partijen waar wij al jaren goede ervaringen mee hebben.

Indien u de schade vergoed krijgt van de verzekering kunnen wij u ook helpen bij de aangifte of de zaken rechtstreeks regelen met uw verzekeraar.

Loodgieter Brabant

Vakkundig &
professioneel
Snelle service
Deskundig advies
Dagelijks bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur

Partners & keurmerken

Info & Tips

4.7/5

Vakkundige installatie, reparatie en onderhoud

Deskundig advies, service en kwaliteit

Tarieven

Klik hier voor onze tarieven voor loodgieterswerk, CV werkzaamheden en verstoppingen. Voor installatie- en onderhoudsklussen kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag bij u langs om een offerte op maat te maken. Voor meer informatie, het maken van een afspraak of het aanvragen van een offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bekijk hier een overzicht van al onze werkzaamheden.

Bekijk hier tips en informatie over hoe u dingen zelf kunt doen.

Een afspraak maken of een offerte opvragen? Neem contact met ons op!

Nu bellen