Lekkage

Lekkage opsporen en oplossen

Het is weer herfst. Dat betekent veel regen en veel bladeren. En daardoor ook veel lekkages. Lekkages opsporen en oplossen is een van de specialiteiten van Loodgieter Brabant. Er zijn vele soorten lekkages, bijvoorbeeld een daklekkage, plafondlekkage of lekkage aan riool of CV Ketel. Een lekkage kan zorgen voor veel schade. Daarom is het zaak de lekkage snel op te sporen en op te lossen. Of beter nog, de lekkage helemaal voorkomen.

Dakgoot lekkage voorkomen

Helaas is een lekkage vaak niet te voorkomen. Een dakgootlekkage daarentegen wel. Hoe? Simpelweg door ervoor te zorgen dat uw dakgoot schoon is. Dakgoten verzamen veel vuil en in de herfst komen daar vaak nog bladeren bij. Geen goede combinatie met al die regen. Lees hier meer over dakgoot lekkage en hoe u uw dakgoot school kunt maken.

Overige lekkages

Zoals gezegd zijn andere lekkages vaak wat minder vaak te voorkomen. Deels kunt u dit doen door bij de aankoop van een nieuwe woning een goede bouwkundige inspectie te laten doen. En als u een ouder huis heeft, de riolering en afwatering te laten controleren. Als u wel een lekkage krijgt, dan is het vooral zaak om er op tijd bij te zijn. Want door er op tijd bij te zijn, kunt u onnodige schade voorkomen. Dus heeft u een vermoeden dat u een lekkage heeft? Schakel dan altijd voor de zekerheid een professional in om er naar te laten kijken.

Zelf doen of laten doen?

Wanneer u er op tijd bij bent, en soms ook als er al wel vervolgschade is, kunt u de lekkage op laten sporen. Loodgieter Brabant is onder ander gespecialiseerd in lekdetectie en beschikt hiervoor over diverse technieken en apparatuur. Hiermee kunnen we vaak het lek detecteren zonder onnodig hak- en breekwerk. Voor iedere soort lekkage is een andere techniek. Lees hier meer over lekdetectie en lekdetectie technieken.

Wanneer het lek gevonden is wordt deze op een vakkundige manier door ons opgelost. Heeft u door de lekkage vervolgschade opgelopen? Ook dit kunnen wij voor u oplossen. Schilderen en stucen besteden wij uit aan vakkundige partijen waar wij al jarenlang mee samenwerken. Zo nemen wij u alle zorg uit handen. Ook kunnen wij de afhandeling met uw verzekeraar (deels) uit handen nemen.

Voor een lekkage opsporen en oplossen gaat u naar Loodgieter Brabant! Wij wensen iedereen en fijne herfst met veel zon, weinig regen en zonder lekkages.

Nu bellen